U određenom periodu mog života kada sam pronalazila sebe i tražila odgovor na pitanje “Da li je ovo sve što od života mogu dobiti?”, slučajno sam otkrila knjigu Marte Bek “Nađi svoju zvezdu vodilju”.

Posle izvesnog vremena sam se i lično upoznala sa Martom kroz njen sertifikovan life coaching trening. U njoj sam prepoznala ljudskost, hrabrost i autentičnost, kao i duboko razumevanje ljudske prirode.

Opra Vinfri je jednom izjavila da je Marta jedna od najpametnijih žena koje zna. Marta tu tvrdnju potkrepljuje sa tri diplome sa Harvarda, zaokruženo sa diktoratom iz sociologije sa istog univerziteta.

U moru raznih life coaching trening programa, koji su se uglavnom bavili postavljanjem veoma specifičnih ciljeva i koristili SMART i GROW metode “Prve generacije coachinga”, Marta je govorila o vrednostima, traženju svoga esencijalnog ja, svog “pravog” života, autentičnosti, što sam videla kao podsticaj za traženje smisla, odgovor na pitanje koje sam prvobitno tražila “zašto smo mi ovde, odnosno zašto sam ja ovde”?

Focus na promenama kroz traženje smisla

Marta Bek life coaching ne isključuje postavljanje ciljeva, rešavanje problema, razvitak naših potencijala, rad na ličnom rastu i razvoju, drugim rečima sve što podrazumeva coaching u klasičnom smislu te reči. Marta to radi na malo drugačiji način. Coaching po njenoj metodi nudi proces prevazilaženja problema i prepreka, ali uporedo je dizajniran da podstakne proces pronalaženja sebe, svog pravog života i dubljeg zadiranja u suštinu i smisao našeg postojanja.

Koliko je Marta prirodna i njen rad organski pokazuje i činjenica da u vreme kad je ona radila “to što je radila”, nije ni postojao konkretan naziv zanimanja kojim se ona tada bavila. To je trajalo sve do 2001 kada je u jednom članku u USA Today bila tako nazvana. Doktorant sa Harvarda nije imala ništa protiv da bude nazvana Life Coachem već joj je bilo drago da ipak postoji naziv za to što radi.

Iako nije dovoljno poznata sa ove strane Atlantika, Marta Bek je jedan od pionira life coachinga. Vizionar koji nam je maksimalno ponudio svoj život i rad kroz ideje “Treće generacije coachinga”, gde je focus na promenama kroz traženje smisla, o kojima su tek nedavno počeli da diskutuju stručnjaci iz oblasti primenjene psihologije.

Marta Bek i ja

Imam to zadovoljstvo da sam jedini licencirani Marta Bek life coach u regionu koji već duži niz godina uspešno primenjuje njene metode u radu sa klijentima.

Marta mene i ostale svoje studente stalno podstiče da obogatimo sve što smo naučili od nje, ali na svoj autentični način. Uvek nam govori da ne želi da nas vidi kao svoje kopije. Smatra da smo svi mi orginali i nudimo nešto jedinstveno i da je to sve što imamo da istinski ponudimo.

Kao life coach mogu vam biti odani saveznik na putu vašeg ličnog rasta i razvoja.

O MENI

Aleksandra Sokolovski

Moje ima je Aleksandra Sokolovski. Školovana sam i terenirana u oblasti life coachinga i psihološkog savetovanja u zemlji i inostranstvu. Jedini sam licencirani Marta Bek life coach u regionu. Bavim se Life coachingom od 2009-e godine. >>>

NEWSLETTER PRIJAVA

Pijavom na Newsletter u vaš inbox stizaće:
  • - najnoviji tekstovi sa sajta,
  • - novosti o life coaching programima
  • - pogodnosti pri prijavi na radionice